kerstgroet 2022

Vol verwachting klopt ons hart

We zitten ondertussen in de laatste dagen voor Kerst. Het feest van het licht, het feest van de verwachting. Onlangs leerden we dat verwachten niet zozeer betekent dat we hopen op iets waarover we onzeker zijn of dat ook werkelijkheid wordt, maar alles te maken heeft met een uitkijken naar iets waarvan we zeker weten dat het zal gebeuren. Dat is anders dan hopen of wachten. Zo hopen we dat het diner met Kerst vlekkeloos zal verlopen en dat de naalden niet van de boom zullen vallen voor het nieuwe jaar. Wachten we op de trein, waarvan we hopen dat die op tijd zal komen, maar verwachten we dat het wel weer eens zal gaan dooien als het nu vriest en verwachten we dat de zon zal gaan schijnen na die regenbui of als het donker is.

En zo verwachten wij dat Jezus Christus eens naar de aarde zal komen en een einde zal maken aan al het verdriet, lijden en pijn. En dat mogen we verwachten omdat we geloof, hoop en liefde hebben mogen ontvangen, juist omdat God dat al eerder heeft gedaan. Als een mens werd hij, kwetsbaar en klein, een kind in een voederbak ergens in het Midden Oosten. Omdat wij niet naar de hemel kunnen gaan, kwam God in plaats daarvan gewoon naar ons, hier op aarde. Zo kan Jezus jou en ons een hand reiken, uitnodigen om Hem te volgen. Zo daalt God af om ons hoogsteigen-persoonlijk aan de hand mee te nemen naar een toekomst vol van hoop, als wij dat tenminste willen. Zo is Kerst dus niet alleen dat feest waar we terugdenken, gedenken aan wat er lang geleden gebeurde, maar is Kerst bij uitstek het feest van de verwachting. Een garantie dat er ooit een moment komt dat alles volmaakt en goed zal zijn, dat er een liefde is die alles te boven gaat en uiteindelijk zal overblijven.

Wij van Youth for Christ Krimpenerwaard zijn dankbaar dat wij tot aan die dag ons steentje mogen bijdragen. Door jongeren een hand toe te reiken door er voor hen te zijn, ons leven met hen te delen. Zo bieden wij jongeren een luisterend oor, zien we ze en kunnen wij hen bemoedigen en stimuleren na te denken over de grote vragen van het leven. Uiteindelijk hopen wij dat iedere jongere in ieder geval de kans moet hebben gehad om die uitgestoken hand te zoeken en te ontdekken. Jij en wij kunnen jongeren iets van de liefde (door)geven. Doet je mee?!

Wij wensen jullie allen gezegende kerstdagen en het allerbeste voor 2023!

(Kern)vrijwilligers

&
Diederik en Priscilla van Os

Team YFC Krimpenerwaard