uitnodiging TOPavond

Youth for Christ nodigt jou uit voor een TOP-avond!

 

Ben jij jeugdleider, jongerenwerker of heb je gewoon een groot missionair hart voor jongeren in de leeftijdscategorie tussen de 10 en 23 jaar, dan ben je van harte welkom om je aan te melden voor deze Top-avond op 9 maart.

Youth for Christ Krimpenerwaard is in 2021 definitief van de grond gekomen en mede dankzij het vertrouwen en de ondersteuning van vele kerken, partners en donateurs in onze mooie gemeente Krimpenerwaard met de diverse dorpskernen, konden wij dit werk opstarten en kunnen we dit de komende jaren gaan uitbouwen. Mochten jullie daarover nog niets gezien of gehoord hebben via de nieuwsbrieven of social media, wat haast niet is voor te stellen, verwijs ik graag naar onze website Youth for Christ Krimpenerwaard (yfc.nl). Als je nog geen nieuwsbrief ontvangt, meld je daarvoor dan aan om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

 

Omdat we gezamenlijk optrekken willen wij als YFC Krimpenerwaard op onze beurt graag ook iets teruggeven aan jullie en bieden wij in samenwerking met het Team Missionair Jongerenwerk van YFC Nederland een TOP avond aan voor allen die betrokken zijn bij, of geinteresseerd zijn in relationeel jeugd- en jongerenwerk in kerken, op scholen en op straat.

Wat kun je van een TOP-avond verwachten?

  

TOP staat voor: Toerusting, Ontmoeting en eten dat begint met een ‘P’    Toerusting: Op deze Topavond willen wij jullie graag inspireren en trainen.  – Inspireren door samen de Bijbel te openen en te luisteren naar Gods stem en door praktijkverhalen en ervaringen met elkaar te delen  – Trainen door ervaren trainers die vanuit hun expertise verdieping zullen bieden in het jeugd en jongerenwerk en antwoord kunnen geven op al je vragen.  Door ons leven voor te leven, ploegen en bewerken wij nu eenmaal de grond in de hoop en verwachting dat er goede grond zal zijn wanneer de zaaier zaaien zal. Dat is belangrijk werk en dat doen wij door relationeel jongerenwerk te bieden gericht op groei bij jongeren op fysiek, emotioneel, sociaal en geestelijk vlak.Ontmoeting: Hoe gaaf is het om elkaar te ontmoeten, te bemoedigen en te merken dat we met een gezamenlijke missie bezig zijn in Gods Koninkrijk. Dat wij een groot hart hebben voor jongeren en dat wij gedreven door Gods liefde jongeren willen opzoeken, van ze houden en ze perspectief willen bieden.  We leren elkaar kennen; de jongerenwerkers, stagiaires en vrijwilligers van Youth for Christ uit Goeree- Overflakkee, Gorinchem, Dordrecht, Delft, Rotterdam en Krimpenerwaard, alsook andere jeugdleiders, jongerenwerkers en andere missionaire lieden met een hart voor jongeren uit allerlei kerken.

‘P’: (Pizza, pannenkoek, patat, pasta?) Samen de maaltijd delen verbindt. Bij de maaltijd breekt het ijs en ontstaat er ruimte om open en vrij met elkaar op te trekken. Wie weet wat voor mooie ideeen, goede contacten en bemoedigende woorden je deze avond mee zult nemen.    De TOP-avond wordt gehouden op 9 maart in Rotterdam.  Het adres is Nieuwe Binnenweg 308, Rotterdam    De avond ziet er als volgt uit:  17:30-18:00 uur: Inloop   18:00-19:00 uur: Eten   19:00-19:30 uur: Plenaire toerusting vanuit de Bijbel en bidden  19:45-21:15 uur: Workshops  21:15-21:45 uur: Borrel.     Workshops:  Er is de keuze uit de volgende workshops:  1. Relationeel jongerenwerk 2. Groepsdynamiek   3. Missionair jongeren bereiken in 5 stappen   Deze avond word je gratis aangeboden door Youth for Christ. Wel zal er een collectebus aanwezig zijn waar je een vrijwillige bijdrage in kunt doen. Dit kan ook via de Givt app en/of een tikkie-link op de avond zelf.  Om alles organisatorisch ook goed te laten verlopen willen we je vragen om je bij Diederik van Os van YFC Krimpenerwaard aan te melden. Stuur daarvoor een mailtje met je naam, je mailadres, je telefoonnummer, welke workshop je zou willen volgen en eventueel je dieetwensen en ander bijzonderheden (uiteraard mag je de gegevens van meerdere deelnemers in 1 mail doorgeven als je met een groepje komt).

Ook fijn als je aan kunt geven of je eventueel zou willen rijden en hoeveel mensen er mee zouden kunnen. Vervoer is op eigen gelegenheid, maar natuurlijk zullen wij proberen met elkaar zoveel mogelijk vanuit de Krimpenerwaard te carpoolen. Wij zullen daar gericht op terugkomen wanneer er zicht is op het aantal deelnemers vanuit de Krimpenerwaard.

Op opgave of vragen, mail naar: diederik.vanos@yfc.nl of bel Diederik op 0657408447 Wij van YFC Krimpenerwaard kijken uit naar een mooie avond en hopen dat velen ons zullen vergezellen.